AIRBORNE EXPERIENCE in Arnhem

De Airborne Experience in Arnhem volgt stap voor stap de Slag om Arnhem. In 1944 vonden er hevige gevechten plaats in de Nederlandse stad Arnhem, waar de geallieerden probeerden, maar die faalden, om de Nederrijn over te steken. De Airborne Experience neemt bezoekers mee op een meeslepende beleving door deze historische gebeurtenis, waarbij beeld, geluid, licht en video worden gebruikt om de oorlogsomstandigheden van deze cruciale strijd te benaderen. Een echt meeslepende ontmoeting. De tentoonstelling plaatst bezoeker in de rol van een Britse parachutist, eerst vliegend in een zweefvliegtuig, een glimp opvangend van Nederland beneden vanuit de ramen, voordat ze landt in een recreatie van de ruïnes van Arnhem.

Bij het recreëren van historische gebeurtenissen, om authentiek en naadloos aan te voelen, zijn zorgvuldig overwogen details cruciaal.

NAADLOZE AUDIOVISUELE ERVARINGEN CREËREN

Dit project vereiste aanzienlijke innovatie en bracht veel technologische uitdagingen met zich mee. Rapenburg Technologies werkte samen met Tinker, een ervaringsontwerpbureau gevestigd in Utrecht, om een ​​naadloze ervaring te creëren. Tinker was verantwoordelijk voor de beleving en het video-ontwerp, terwijl RT verantwoordelijk was voor het lichtontwerp, de show control, AV-installatie en hardware.